Tulostusmateriaaleista

3D-tulostuksessa käytetään materiaalina tulostuslankaa eli filamenttia. Filamentteja on paljon erilaisia ja niistä löytyy erilaisia ominaisuuksia, joten materiaali kannattaa valita huolella.

Filamentin valinta vaikuttaa tulostettavan esineen olemukseen ja ulkonäköön. Ominaisuuksia ovat esimerkiksi joustavuus, kestävyys ja kovuus sekä väri. Filamentteja saa lukuisissa eri väreissä ja erikoistilauksena vaikka tietyllä RAL-värikoodilla.

Tulostaminen tapahtuu lämmön avulla: ensin filamentti kuumennetaan sopivaan lämpötilaan, joka riippuu filamentin materiaalista. Sen jälkeen lämmin massa pursotetaan 3D-tulostimen suuttimesta tulostusalustalle kerros kerrokselta, jolloin syntyy valmis esine.

Mikä materiaali vastaa sinun tarpeitasi?

Jos et ole täysin varma, mikä materiaali vastaa parhaiten sinun tarpeitasi, ota rohkeasti yhteyttä! 3D-tulostuksen asiantuntijoina neuvomme mielellämme sopivan materiaalin valinnassa ja annamme vinkkejä kappaleiden toteutukseen.

Laadukkaat tulostusmateriaalit kotimaiselta toimijalta

Valikoimastamme löydät monipuolisesti erilaisia filamentteja vaihteleviin tarpeisiin. Edustamme laadukkaita Euroopassa valmistettuja filamentteja, kuten FiberLogy ja REAL. Molemmat ovat tunnettuja paitsi korkeasta laadusta myös helposta tulostettavuudesta. Varastostamme löytyvät yleisimmät materiaalit, kuten PLA, PETG ja ABS. Tilauksesta toimitamme myös erikoisempia materiaaleja kaikilta valmistajilta.

Filamentin ominaisuudet määräävät millaisen esineen siitä voi valmistaa. Käytetyin materiaali 3D-tulostuksessa on biohajoava ja myrkytön PLA, jolla on matala sulamislämpötila ja jota on helppo tulostaa. Esimerkiksi ABS puolestaan on kestävää ja kevyttä, joten se sopii hyvin mekaanisiin toteutuksiin.