3D-tulostusmateriaalit

3D-tulostuksessa käytetään materiaalina tulostuslankaa eli filamenttia. Filamentteja on paljon erilaisia ja niistä löytyy erilaisia ominaisuuksia, joten materiaali kannattaa valita huolella.

Filamentin valinta vaikuttaa tulostettavan esineen olemukseen ja ulkonäköön. Ominaisuuksia ovat esimerkiksi joustavuus, kestävyys ja kovuus sekä väri. Filamentti on valkoista tai läpikuultavaa ilman väriaineita, mutta väriaineilla materiaalista voidaan tehdä minkä väristä tahansa.

Tulostaminen tapahtuu lämmön avulla: ensin filamentti kuumennetaan sopivaan lämpötilaan, joka riippuu filamentin materiaalista. Sen jälkeen lämmin massa pursotetaan 3D-tulostimen suuttimesta tulostusalustalle kerros kerrokselta, jolloin syntyy valmis esine.

Laadukkaat tulostusmateriaalit kotimaiselta toimijalta

Valikoimastamme löydät monipuolisesti erilaisia filamentteja eri tarpeisiin. Olemme panostaneet erityisesti seuraaviin materiaaleihin:

  • ABS ja ABS+
  • Flex (NinjaFlex)
  • PETG
  • PLA ja PLA+

Filamentin ominaisuudet määräävät millaisen esineen siitä voi valmistaa. Esimerkiksi ABS on kestävää ja kevyttä, joten se sopii hyvin mekaanisiin toteutuksiin. PLA puolestaan on biohajoava ja myrkytön. Sillä on matala sulamislämpötila ja sitä on helppo tulostaa, jonka vuoksi se onkin käytetyin materiaali 3D-tulostuksessa.

Mikä materiaali vastaa sinun tarpeitasi?

Jos et ole täysin varma, mikä materiaali vastaa parhaiten sinun tarpeitasi, ota rohkeasti yhteyttä! 3D-tulostuksen asiantuntijoina neuvomme mielellämme sopivan materiaalin valinnassa ja annamme vinkkejä kappaleiden toteutukseen.

Ota yhteyttä