3D-mallinnus ja tulostus

Tulostus nopeasti läheltä

Meiltä saat laadukkaat, kotimaiset 3D-tulosteet, oli kyseessä sitten esimerkiksi prototyyppi, tuotesarja tai valmiiksi asti kokoonpantu tuote. Voit toimittaa meille valmiin digitaalisen mallin suoraan tulostettavaksi, mutta myös idean, hahmotelman tai esimerkiksi rikkinäisen osan, jonka me mallinnamme ja tulostamme. 

”Pelkän osan lisäksi kattavat palvelut.”

Miksi kannattaa tilata meiltä?

Palvelemme yritysasiakkaita laidasta laitaan. Olemme kotimainen ja pienehkö toimija, joten pystymme reagoimaan asiakkaidemme tarpeisiin nopeasti ja joustavasti. Pyrimme myös hinnoittelemaan tuotteet siten, että esimerkiksi yhden yksittäisen prototyypin tilaaminen on asiakkaalle mahdollisimman kannattavaa.

Meidän kauttamme saat samasta paikasta suunnittelun, toteutuksen ja kokoonpanon. Voimme toteuttaa myös sopimusvalmistusta

Mihin tarpeisiin 3D-tulostaminen sopii:

Mitä voimme tulostaa?

Laaja konekantamme mahdollistaa sekä pienten osien että suurempien kappaleiden tulostamisen pienissä ja suurissa sarjoissa kustannustehokkaasti. Erikoisosaamistamme on suuren mittakaavan tulostus, jossa kappalekoot ovat yli 1 m³. Sarjoina tuotettavien kappaleiden suositeltava maksimikoko on 400 x 200 x 200 mm.

Käytämme pääsääntöisesti valmistuksessa biohajoavaa PLA-muovia, mutta valikoimistamme löytyy myös muita muovimateriaaleja.

Näin projekti etenee

”Kaikki tiedostot ja tulosteet käsitellään luottamuksellisesti.”

”Meidän työpaikalla tarvitaan koneiden kokoamiseen erilaisia asennusjigejä ja robotteihin tarttujia yms. Koneistamalla tehtynä tällaiset osat ovat kalliita, mikä korostuu etenkin lyhyissä tuotantosarjoissa. Kun mietittiin 3D-tulostusta niin epäilytti alussa, että noinkohan muoviset jigit kestäisivät kovassa käytössä? Onneksi lähdettiin kokeilemaan! Meidän lyhyisiin tuotantosarjoihin kestävyys on juuri sopiva ja säästetään huikeita summia. Prentan toimitukset ovat olleet nopeita ja luotettavia. Ja nythän meillä oma henkilöstö pääsee keskittymään varsinaiseen työhönsä, kun ei mene aika työkalujen valmistamiseen.”

– keskisuuren konepajan tuotantopäällikkö –

“Tarjoamme tulosteita seuraavilla tekniikoilla:”

FGF (Fused Granular Fabrication)
Tulostusala: 1400 x 1200 x 700 mm

FDM (Fused Depositiong Modeling)
Tulostusala: 400 x 200 x 200 mm

Tulostuspalveluiden asiantuntijamme auttavat sinua parhaan tulostustekniikan valinnassa ja laskevat sinulle tulosteen hinnan. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mallinnus

Ennen tulostusta arvioimme tuotteen valmistettavuuden ja ehdotamme tarvittaessa muutoksia suunnitelmiin, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Tervetuloa ruutupaperin tai pelkän idean tai haasteen kanssa – istutaan yhdessä alas suunnittelemaan!

Hyvän suunnittelun avulla 3D-tulostamisella saadaan mm. luotua vahvoja rakenteita massaoptimoidusti, eli siten että kappaleeseen ei tarvita ylimääräistä materiaalia. Näin ollen se on yhtä kestävä mutta kevyempi kuin kappale, jossa on enemmän materiaalia.

”Hyvin suunniteltu on hyvin tehty.”

Mallinnustarpeita ovat esimerkiksi:

  • 3D-mallin tekeminen muotin valmistusta tai tehdastuotannon aloitusta varten.
  • Rikkoutuneen osan tai yksittäiskappaleen mallinnus Prentan toimesta tulostusta varten.
  • Jokin osiin liittyvä ongelma, johon mietitään yhdessä parasta mahdollista ratkaisua.

3D-mallinnus voi sisältää esimerkiksi:

  • Reversed engineering
  • 3D-skannaus palveluna
  • 2D-piirustukset 3D-malleiksi
  • Tuotekehitys ja suunnittelu

”Jos meiltä ei löydy apua, ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!”