Prenta CXY

CoreXY-mekaniikkaratkaisu

Ainutlaatuinen CoreXY-mekaniikkaratkaisu mahdollistaa nopeat ja tarkat liikkeet koska liikutettavaa massaa on vähemmän kuin perinteisessä malissa.

Automaattinen tulostusalustan tasaus

FDM-tulostuksessa kriittisin vaihe on tulostuksen alussa. Tulostusalustan virheellinen kalibrointi mahdollistaa tulostettavan kappaleen huonon tartunnan tulostusalustaan. Tästä voi seurata kappaleen irtoaminen alustasta, ja jopa tulostuspään vaurioituminen. Tulostimissa ei yleensä ole mekanismia tunnistaa kappaleen irtoamista, joten on ensiarvoisen tärkeää että ensimmäinen tulostuskerros tarttuu virheettömästi tulostusalustaan. Prenta CXY suorittaa tulostuksen alussa alustan monipistemittauksen, ja mittausdatan perusteella tulostuspään ja alustan etäisyyttä kompensoidaan ensimmäisillä kerroksilla aikaansaaden täydellinen tartunta koko tulostusalueella.

Suljettu rakenne ja aktiivihiilisuodatus

Tulostuskammio on suljettavissa, joka vakauttaa tulostusprosessia. Kammion ilmaa kierrätetään aktiivihiilisuodattimien läpi koko tulostusprosessin ajan. Tämä vähentää ympäristöön leviävää hajua. Tulostin on lisäksi liitettävissä poistoyhteellä esimerkiksi kohdepoistojärjestelmään.

Suuri tulostusala

Suurella 400 x 200 x 200mm (X, Y, Z) tulostusalueella onnistuu suuretkin tulosteet vaivattomasti. Tulostusalusta on lämmitettävä joka mahdollistaa laajan tulostusmateriaalivalikoiman.

Hiljaisempaa tulostusta

Perinteiset askelmoottoriohjaimet ”ujeltavat” ikävästi, mutta Prentan käyttämät nykyaikaiset ohjaimet ovat miellyttävän hiljaiset. Tulostinta voi käyttää häiriöttä myös toimistossa.

RGB-taustavalaistu käyttöpaneeli

Käyttöpaneelin osalta olemme pysyneet perinteisessä mallissa, jossa toimintoja ohjataan yhdellä selkeällä säätimellä. Kosketusnäytöt ovat toki hienoja, mutta lukuisista asiakaspalautteista ja vuosien omasta kokemuksesta olemme todenneet että yksinkertainen on toimivaa. Näyttö on taustavalaistu väriä vaihtavilla LED-valoilla jotka muuttuvat tulostimen tilan mukaan (lämmitys, jäähdytys, virhe jne). Perusväri on myös itse valittavissa.

Suomalaista artesaanityötä

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Prentan tulostimille Avainlippu-merkin käyttöoikeuden. Sen saaminen edellyttää vähintään 50 prosentin kotimaisuusastetta. Tulostimet valmistetan alusta loppuun Kangasalla, ja alihankinnassa käytämme paikallisia yrityksiä.

Tekniset tiedot

TeknologiaPursotus (FDM – Fused Deposition Manufacturing)
TulostuspääTäysmetallinen tulostuspää. Dual Drive Extruder
SuutinSuutinkoko vakiona 0,4 mm (vaihdettavissa 0,25 – 0,8 mm)
Suuttimien lämpötilaMax. 265 °C
Filamentin koko1,75 mm
TulostusalaXYZ: 400 x 200 x 200 mm
TulostusalustaLämmitettävä lasilevy
Tulostusalustan lämpötilaMax. 100 °C
TulostusnopeusSuositus 80-100mm/s. Max. 150 mm/s
Tuetut filamentitPLA, ABS, PETG, PA, Flex, puukuitu jne. Käytännössä kaikki joiden tulostuslämpötila on alle 260°C.
LiitettävyysSD-kortti, USB, liitettävissä WiFi-verkkoon erillisellä lisälaitteella
Mitat715 x 750 x 380 mm
PainoNoin 30 kg
MuutaSuljettu tulostuskammio
Aktiivihiilisuodatin