IDEX-mekaniikkaratkaisu

IDEX (Independent Dual Extruder) on tekniikka jossa on kaksi X-akselilla itsenäisesti liikkuvaa tulostuspäätä. Tulostustiloja on 4 erilaista. Single on yhden suuttimen tila jolla saavutetaan kaikista suurin tulostusala. Dual-tilassa voidaan tulostaa kaksivärisiä tai kahdesta eri materiaalista koostuvia kappaleita. Toisen tulostuspään tehdessä työtä, toinen on pysäköity akselin reunaan. Copy-tilassa tulostusalue on noin puolet Single-tilan alasta ja molemmat tulostuspäät tulostavat samanlaista kappaletta samaan aikaan. Sarjatuotannossa tuotantoaika puolittuu. Mirror-tila on muuten samanlainen kuin Copy-tila, mutta kopiokappale tehdään peilikuvana. Voit tulostaa oikea- ja vasenkätiset osat yhdellä tulostuksella.

Automaattinen tulostusalustan tasaus

FDM-tulostuksessa kriittisin vaihe on tulostuksen alussa. Tulostusalustan virheellinen kalibrointi mahdollistaa tulostettavan kappaleen huonon tartunnan tulostusalustaan. Tästä voi seurata kappaleen irtoaminen alustasta, ja jopa tulostuspään vaurioituminen. Tulostimissa ei yleensä ole mekanismia tunnistaa kappaleen irtoamista, joten on ensiarvoisen tärkeää että ensimmäinen tulostuskerros tarttuu virheettömästi tulostusalustaan. Prenta CXY suorittaa tulostuksen alussa alustan monipistemittauksen, ja mittausdatan perusteella tulostuspään ja alustan etäisyyttä kompensoidaan ensimmäisillä kerroksilla aikaansaaden täydellinen tartunta koko tulostusalueella.

Suljettu rakenne ja aktiivihiilisuodatus

Tulostuskammio on suljettavissa, joka vakauttaa tulostusprosessia. Kammion ilmaa kierrätetään aktiivihiilisuodattimien läpi koko tulostusprosessin ajan. Tämä vähentää ympäristöön leviävää hajua. Tulostin on lisäksi liitettävissä poistoyhteellä esimerkiksi kohdepoistojärjestelmään.

Suuri tulostusala

Suurella 390 x 200 x 200mm (X, Y, Z) tulostusalueella onnistuu suuretkin tulosteet vaivattomasti. Tulostusalusta on lämmitettävä joka mahdollistaa laajan tulostusmateriaalivalikoiman.

Hiljaisempaa tulostusta

Perinteiset askelmoottoriohjaimet ”ujeltavat” ikävästi, mutta Prentan käyttämät nykyaikaiset ohjaimet ovat miellyttävän hiljaiset. Tulostinta voi käyttää häiriöttä myös toimistossa.

RGB-taustavalaistu käyttöpaneeli

Käyttöpaneelin osalta olemme pysyneet perinteisessä mallissa, jossa toimintoja ohjataan yhdellä selkeällä säätimellä. Kosketusnäytöt ovat toki hienoja, mutta lukuisista asiakaspalautteista ja vuosien omasta kokemuksesta olemme todenneet että yksinkertainen on toimivaa. Näyttö on taustavalaistu väriä vaihtavilla LED-valoilla jotka muuttuvat tulostimen tilan mukaan (lämmitys, jäähdytys, virhe jne). Perusväri on myös itse valittavissa.

Suomalaista artesaanityötä

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Prentan tulostimille Avainlippu-merkin käyttöoikeuden. Sen saaminen edellyttää vähintään 50 prosentin kotimaisuusastetta. Tulostimet valmistetan alusta loppuun Kangasalla, ja alihankinnassa käytämme paikallisia yrityksiä.

Tekniset tiedot

TeknologiaPursotus (FDM – Fused Deposition Manufacturing)
TulostuspääKaksi täysmetallista tulostuspää. Dual Drive Extruder
SuutinSuutinkoko vakiona 0,4 mm (vaihdettavissa 0,25 – 0,8 mm)
Suuttimien lämpötilaMax. 265 °C
Filamentin koko1,75 mm
TulostusalaXYZ: 390 x 200 x 200 mm
TulostusalustaLämmitettävä lasilevy
Tulostusalustan lämpötilaMax. 100 °C
TulostusnopeusSuositus 80-100mm/s. Max. 150 mm/s
Tuetut filamentitPLA, ABS, PETG, PA, Flex, puukuitu jne. Käytännössä kaikki joiden tulostuslämpötila on alle 260°C.
LiitettävyysSD-kortti, USB, liitettävissä WiFi-verkkoon erillisellä lisälaitteella
Mitat715 x 750 x 380 mm
PainoNoin 30 kg
MuutaSuljettu tulostuskammio
Aktiivihiilisuodatin