Tietoa meistä

Minä olen Nozzy, eli tuttavallisesti Nossi vaan, moro! Nimeni tulee englanninkielisestä tulostuspään suutinta tarkoittavasta sanasta ”nozzle”. Tehtäväni Prentassa on liputtaa kotimaisen 3D-tulostuksen puolesta – tämä on hieno homma!

Olen Marko Hiltunen, Prenta Oy:n perustaja. Työskentelin aiemmin ohjelmistosuunnittelijana – luonteeltani olen aina ollut keksijä ja rakentelija. Prenta on toiminut Kangasalla, Tampereen kupeessa, vuodesta 2014, ja se on perustettu rakkaudesta lajiin. Pidän edelleen henkilökohtaisesti huolen siitä, että asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua.

Meitä Markon ja Nossin kavereita on sen verran, että palvelu pelaa ja toimitus on mahdollisimman nopea.

Prentan synty

Prentan toinen perustaja, lukkoseppä Riku Rusanen, oli tammikuussa 2014 evakossa anoppinsa luona Kangasalla vesivahingon vuoksi. Rikulla oli mukanaan 3D-tulostin, jonka hän oli syksyn mittaan kasaillut harrastuksena kotonaan. Naapurin Marko Hiltunen kutsuttiin paikalle kahvittelemaan ja ilmeni, että juuri tuollaisesta rakentelusta Markokin oli haaveillut.

Yhteinen suunnittelu alkoi Hiltusen autotallissa seuraavana päivänä, ja siellä syntyi myös ensimmäinen Prentan 3D-tulostimen prototyyppi. Some-postaukset uudesta laitteesta saivat yllättäen aikaan tilausvyöryn, joka johti siihen, että Hiltunen ja Rusanen jättivät silloiset työpaikkansa ja ryhtyivät yrittäjiksi. Useat yritykset ja oppilaitokset olivat valmiita maksamaan ennakkosumman, jolla haluttujen laitteiden valmistus oli mahdollista aloittaa.

Ensimmäisillä 3D-tulostimilla saatiin heti niin hyvä maine, että esimerkiksi oppilaitosyhteistyö lähti vakiintumaan – nykyään mm. teknisten töiden opettajat suosittelevat toisilleen Prentan tulostimia ja toimitukseen liittyvää palvelua.

Prentassa on aina toimittu kehityksen suhteen ennakkoluulottomasti. Yrityksen alkuvaiheilla oltiin suunnittelemassa Saimaan koulutuskuntayhtymälle vaativaa erikoismallia, kun samaan aikaan uusi asiakas halusi tilata 30 tulostinta kuukauden toimitusajalla. Prenta kykeni hoitamaan tilauksen, vaikka mm. eräs suuri eurooppalainen tehdas oli kieltäytynyt haasteesta.

Prenta on kotimaisen 3D-laitekehityksen ja tulostuksen pioneeri ja laadun takaaja, jonka asiakaskuntaan on nopeasti löytänyt tiensä yksi jos toinenkin suomalainen valmistavan teollisuuden suuryritys. Teollisuudessa 3D:tä käytetään kasvavassa määrin erityisesti tuotekehitykseen ja pienten sarjojen varaosavalmistukseen.